Recepten voor je hoofdmaaltijd

Verwarm de oven op 180° C. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bestrooi met het paneermeel. Leg het deeg in de vorm. Kook de pompoen beetgaar in water (ongeveer 5 min of volg de instructies op de verpakking bij diepvriesproduct).Giet af en laat even uitdampen.

Greenroni

20-01-2025

Breng de melk aan de kook en voeg de volkoren macaroni toe. Volg de gaartijd op de verpakking en voeg 1 el nootmuskaat toe. Spoel de diepgevroren erwtjes onder warm water.
Voeg de broccoliroosjes 5 minuten voor gaartijd toe en zet het deksel op de pan van zodra het mengsel terug pruttelt. Zet op een laag vuur en controleer...

Kook of bak de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de broccoliroosjes beetgaar, 2 à 3 min. Giet af en vang het kookvocht op. Snij de venkel in fijne reepjes, voeg 2el rijstolie in een pan en bak de venkelreepjes 4 à 5 min. Schep 3/4 van de broccoliroosjes erbij.

Broccolitaart

03-01-2025

TIP: Ben je liefhebber van asperges? Vervang de broccoli dan door witte of groene asperges of voeg het als extra groente toe.

Kruid de kip goed met peper, zout en chilipoeder en bak in olijfolie of rijstolie.

Kook in een grote kom water de boontjes gaar of volgens de instructies op de verpakking als het diepvriesbonen zijn. Snij de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe, dan zijn ze nog beetgaar. Giet de groenten af en dresseer op een bord met de snoeptomaten, feta en rucola.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de scampi's erdoor. Laat 15 min staan. Snij de wortel in heel fijne reepjes of gebruik een spiraalsnijder. Snij de chilipeper en lente-uitjes in fijne ringen.

Céline De Groote