Stoofpotje van aubergine, kikkererwten en bulgur

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines, in stukjes gesneden
- 400 gr kikkererwten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 800 ml tomatenblokjes of passata
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 grote ui, gesnipperd
- snuifje komijn
- scheutje olie
- peper en zout
- 100 gr feta
- 200 gr bulgur
- optioneel: 200ml kokokosmelk
- Optioneel: 3 eetlepels ajvar (aubergine paprika puree)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snij de aubergine in stukken.
Meng een scheutje olie met komijn, peper en zout.
Besprenkel de aubergine met de kruidenolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Bak de aubergine 25 minuten in de oven.
Fruit de ui in een grote pan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenblokjes of passata toe en roer goed door.
Voeg de ajvar en ras el hanout toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen.
Voeg dan de geroosterde aubergine toe en de kikkererwten. Laat nog 15 minuten pruttelen.
Kook de bulgur gaar en doe bij het mengsel van de aubergine en kikkererwten.
Werk met de feta en serveer er falafel bij.


