
Rabarber cake

Gezond tussendoortje
Ingrediënten
- 250 g rabarber
- 100 g aardbeien
- 150 g amandelmeel
- 3 eieren
- 2 el honing of ahornsiroop
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl bakpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze in.
Snij de rabarber en aardbei in stukjes en meng met het citroensap. Zet opzij.
Klop in een kom de eieren, honing en olijfolie goed los.
Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe. Meng tot een glad beslag.
Schep 2/3 van de rabarber en aardbei door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en verdeel de rest van de rabarber bovenop. Druk lichtjes aan.
Bak de cake in ca. 35 à 45 minuten, tot hij goudbruin en stevig aanvoelt. Test met een prikker: die moet er droog uitkomen.
Laat even afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.