Broccoli salade met feta

Ingrediënten
1 grote broccoli
75 gr feta
100 gr spekreepjes
100g gemengde sla/rucola
2 rode uien
50 gr cranberries of granaatappel
Optioneel: witte of groene asperges
Dressing: 2 el Griekse yoghurt, 1 el light mayonaise, sap van 1/2 limoen, 1 el witte wijn azijn, 1 el honing en 2 el mosterd mengen. Breng op smaak met peper en chilivlokken
Bereiding
Snij de broccoli in roosjes en stoom of kook zo'n 2 à 3 min (ze moeten nog knapperig zijn). Laat afkoelen. Snij de uien in fijne ringen en bak zo'n 30 min in rijstolie op een laag vuur. Voeg nog 1 mespunt honing toe om te laten karameliseren.
Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
Wil je er asperges bij? Kook of gril de asperges gaar.
Doe de broccoli met de ui, sla, spekjes, cranberries of granaatappel en eventueel de asperges in een mooie kom.
Verkruimel de feta erover en serveer met de dressing.
Tip: Heerlijk als salade of bijgerecht bij een BBQ


