Broccoli salade met feta

26-04-2025
Broccoli salade met feta
Broccoli salade met feta

Ingrediënten 

1 grote broccoli 
75 gr feta 
100 gr spekreepjes 

100g gemengde sla/rucola 
2 rode uien
50 gr cranberries of granaatappel 
Optioneel: witte of groene asperges

Dressing: 2 el Griekse yoghurt, 1 el light mayonaise, sap van 1/2 limoen, 1 el witte wijn azijn, 1 el honing en 2 el mosterd mengen. Breng op smaak met peper en chilivlokken

Bereiding

Snij de broccoli in roosjes en stoom of kook zo'n 2 à 3 min (ze moeten nog knapperig zijn). Laat afkoelen. Snij de uien in fijne ringen en bak zo'n 30 min in rijstolie op een laag vuur. Voeg nog 1 mespunt honing toe om te laten karameliseren.

Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
Wil je er asperges bij? Kook of gril de asperges gaar.
Doe de broccoli met de ui, sla, spekjes, cranberries of granaatappel en eventueel de asperges in een mooie kom.
Verkruimel de feta erover en serveer met de dressing.

Tip: Heerlijk als salade of bijgerecht bij een BBQ

Céline De Groote