Butternutsaus

10-01-2025

Ingrediënten 

  • 1 butternut of pompoen (of een halve voor een kleinere hoeveelheid saus)
  • 2 sjalotten
  • 2 el rijstolie (ik gebruik altijd rijstolie om te bakken en braden)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 teentje look
  • 1 groentenbouillonblokje

Bereiding

Snij de sjalot en look fijn. Snij de butternut in stukjes.
Doe de rijstolie in een grote pan, voeg de sjalot en look toe en laat 1 min stoven. Voeg de butternnut toe met 150ml water en 1 groentenbouillonblokje. Laat sudderen en voeg eventueel wat water bij.
Wanneer de butternutblokjes gaar zijn en het water verdampt is, schep je alles in een blender en mix je het geheel tot een gladde saus.
Als de saus te dik is, voeg nog een klein beetje water bij of een scheutje melk of plantaardige room.

Tip voor een volledige maaltijd:
Bak kippenreepjes goudbruin en stoof prei gaar. Doe de kip en prei in een ovenschaal en overgiet met de butternutsaus. Werk af met verkruimelde feta en zet nog 10min in de oven met grillfunctie.


Céline De Groote