Auberginecrème

10-01-2025

Ingrediënten 

  • 2 aubergines
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • sap van 1/4 citroen

Bereiding

Snij 2 aubergines doormidden, kerf het vruchtvlees in met een mes besprenkel met rijstolie, zeezout en cayennepeper. Rooster de aubergines gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Schep het vruchtvlees uit de aubergine en voeg nog 4el olijfolie, 2el Griekse yoghurt, 3 el Tahini (=sesampasta toe) en het sap van een 1/4 citroen toe. Mix het geheel glad. Ook cottage cheese of zure room kan je erbij doen en breng op smaak met kruiden. Leg een burrata in een schaal met daarbovenop de auberginecréme.
Schep op met een toastje.


Wij gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en te beveiligen, en om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Geavanceerde instellingen

Je kunt jouw cookievoorkeuren hier aanpassen. Schakel de volgende categorieën in of uit en sla de selectie op.

De essentiële cookies zijn essentieel voor de veilige en correcte werking van onze website en het registratieproces.
Functionele cookies onthouden jouw voorkeuren voor onze website en maken het mogelijk deze aan te passen.
Prestatiecookies controleren de prestaties van onze website.
Marketing cookies stellen ons in staat de prestaties van onze website te meten en te analyseren.
Céline De Groote