Opgevuld witloof met butternutcréme

07-08-2025

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400g butternut (in blokjes gesneden)
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 4 stronken witloof
  • 200g kalfsgehakt
  • 4 plakjes rauwe ham, gedroogde ham 
  • Parmezaanse kaas 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C op grillstand
Snij de sjalot en het teentje look fijn. Stoof aan in rijstolie, voeg dan de butternutblokjes toe en een scheutje water. Laat 10 à 15 min pruttelen tot wanneer de butternut gaar is. Giet af en mix fijn.
Snij het witloof middendoor in de lengte en haal de harde stukken eruit. Bak of stoof de stronkjes gaar, voeg af en toe een scheutje water toe.
Bak het kalfsgehakt.
Leg de plakjes rauwe ham op een snijplank. Leg er een stronkje witloof op, vul op met gehakt en doe daarop de andere helft van het witloof. Vouw de ham dicht rond het witloof, maak er een pakketje van.
Giet de butternutcrème in een ovenschaal, leg het opgevulde witloof erin en rasp er een beetje Parmezaanse kaas over.
Zet 5 à 10 min in de oven onder de grill.

Tip: dit is ook lekker met een crème van pastinaak of knolselder. 


Céline De Groote